Om du vill få ett torrt och luftigt hår varje gång du har tvättat håret, då behöver du en riktigt bra hårfön. Med en hårfön som du kan torka och forma ditt hår på bara några minuter. Samtidigt som du skapar volym och får ett blankt och fint hår.

I vårt bäst i test har vi klämt, känt, testat och blåst oss fram till beslutet av vilken hårfön som är den bästa hårfönen. Allt för att du ska kunna göra ett klokt val om du ska investera i ett nytt stylingverktyg.

I den här artikeln får du information om:

 • Vilken hårfön som är bäst i test
 • Vilka funktioner som är viktiga i en hårfön
 • God tips och råd att tänka på
 • Svar på frågor inför ditt köp
 • Om hårfönens watt spelar roll

När du köper en hårfön bör du inte bara ta den första bästa du hittar. Det är nämligen stor skillnad mellan olika stylingverktyg och om du är mån om ditt hår kommer du att bli glatt överraskad av vilket fint resultat en riktigt bra hårfön kan ge dig.

Med dagens moderna hårfönar kan du få ett hår med volym som inte är elektriskt. Den innovativa joniseringseffekten gör nämligen håret mjukt och glansigt istället för statiskt.

Testvinnare – Babyliss Pro Digital BA6000E

Babyliss Pro Digital BA6000E

Effekt: 2200 W
Hastighetslägen: 2 st
Värmelägen: 2 st
Sladdlängd: 2,7 m
Tillbehör: Diffuser, Fönmunstycke
Funktioner: Joniseringsfunktion, Kalluftsfunktion, Upphängningsögla

 • Avtagbart filter för enkel rengöring
 • Högklassig joniseringsfunktion
 • Smidig kalluftsfunktion
 • Miljövänligt Eco-läge
 • Aningen plastig design

Denna hårfön från kvalitetsmärket Babyliss kommer att göra under för ditt hår när det är dags att föna, forma och styla det. Babyliss Pro Digital BA6000E utmärker sig verkligen tack vara sin höga kvalitet, spännande design och kraftfulla motor som skapa en stark luftström.

Hårtork med många bra funktioner

Hårtorken drivs med 2200 W och har en sladdlängd på 2,7 m. Det är i det kortaste laget jämfört med testets andra hårtorkar, men ändå tillräckligt långt för att vara klart godkänt. Se bara till att ha din spegel upphängd nära ett eluttag så är det inget du kommer att tänka på.

Babyliss Pro Digital BA6000E är bäst i test av en mängd anledningar. Framförallt så presterar denna hårtork på topp i alla kategorier och är generellt en riktigt bra hårfön för dig som vill ha ett stylingverktyg att använda till vardags. Oavsett om du vill styla håret i en halvtimme inför helgens fest eller om du snabbt behöver torka håret innan jobbet så sköter denna hårtork jobbet galant. Du kommer att få ett blankt, frissfritt och fint hår varje gång tack vare den moderna joniseringseffekten. Jonfunktionen är hög och det kommer ditt hår att tacka dig för.

Kan även blåsa kalluft

Med denna hårfön får du ett blankt Hollywoodsvall som heter duga. Det ingår två tillbehör, dels ett fönmunstycke och dels en diffuser. På så sätt kan du både föna ditt hår rakt samt blåsa ditt hår lockiga hår torrt utan att förlora vare sig stuns eller volym i lockarna. Fönmunstycket är riktigt smalt med sina fyra millimeter, vilket ger dig ett exakt luftflöde, perfekt för styling. Fönen har dessutom en kalluftsfunktion med riktigt kall luft, vilket är mycket användbart om du vill styla och forma ditt hår och sedan fixera det med kall luft.

Det som gör den revolutionerande Babyliss Pro Digital BA6000E till bäst i test är även dess EC Digital-motor som både ger dig en ultrasnabb torkning och fin struktur på håret. Motorn ger dig ett maximalt luftflöde på kraftiga 208 km/h och dessutom en konstant temperatur på 70 grader. På så sätt får du en tillräckligt varm luft för att snabbt torka håret, samtidigt som hårstrånas naturliga fuktnivå skyddas. Du kan dessutom använda hårtorken i ett miljövänligt ECO-läge, något som ger ett plus i kanten.

Användare älskar Babyliss Pro Digital BA6000E och det finns mängder av positiva recensioner att läsa om denna hårtork.

Bästa Budgetval – Remington Proluxe AC9140

Remington Proluxe AC9140

Effekt: 2200 W
Hastighetslägen: 2 st
Värmelägen: 2 st
Sladdlängd: 3 m
Tillbehör: Diffuser, Fönmunstycke
Funktioner: Kalluftsfunktion, Löstagbart luftfilter, Upphängningsögla, Joniseringsfunktion

 • Salongskänsla
 • Mycket snyggt designad
 • Löstagbart luftfilter för enkel rengöring
 • Kraftfull luftström
 • Inte så tystgående

Remington Proluxe AC9140 har fått riktigt bra betyg av användare om man kikar på recensioner online. Det är alltså en omtyckt hårfön som blir vårat bästa budgetval sett till hur mycket hårtork du får för pengarna. Det är ett stylingverktyg som passar allas plånböcker och du lär garanterat få en fin frisyr om du blåser håret med denna fön från kvalitetsmärket Remington.

Kraftfull hårfön

Hårfönen är en av de största, men den har också ett rejält blås. Den kraftfulla luftströmmen gör det enkelt att snabbt och smidigt blåsa håret torrt. Effekten är hög, på hela 2400 W, och hårtorken är duktig på att använda varenda watt.

Med den kraftfulla luftströmmen och den joniserande funktionen är det enkelt att få ett blankt och glansigt hår utan friss. Joniseringsfunktionen i denna hårtork har 90 % fler joner än andra hårtorkar från denna tillverkare vilket ger ett extra glänsande hår.

Remington Proluxe AC9140 har en mängd smarta funktioner som kommer att göra budgetanvändarna lyckliga. Du får nämligen mycket för pengarna med denna hårtork. Hårtorken har tre värmelägen och två hastighetslägen och dessutom har den en kalluftsfunktion. Kalluften i denna hårtork är riktigt kall och gör så att du enkelt kan fixera din styling.

Med de tre värmelägena kan du verkligen styra över värmen utefter hur tjockt hår du har. Hårtorken använder Remingtons OptiHeat-teknologi. Denna teknologi innebär att intelligenta värmesensorer ser till så att värmedistributionen blir jämn så att ditt hår inte tar skada när du använder den högsta värmeeffekten.

Design som uppskattas av många

Många användare ger Remington Proluxe AC9140 extra pluspoäng för den snygga designen. Det här är en fin hårfön du mer än gärna kan låta ligga framme. Då kommer upphängningsöglan väl till pass så att du kan hänga upp den på en krok.

En nackdel med hårtorken är att den ger mycket ljud ifrån sig, den är alltså inte så tystgående som man skulle kunna önska. Men att en kraftfull hårtork låter är mer vanligt än ovanligt när man kör med full blås.

Ytterligare en bra funktion med hårtorken är att den har en lång sladd. Med hela tre meter behöver du inte oroa dig för var eluttagen sitter, utan du kan alltid nå fram till spegeln. Det är alltså en behändig funktion som du absolut vill ha i en bra hårfön.

Bästa premiumval – Dyson Supersonic

Dyson Supersonic

Effekt: 1600 W
Hastighetslägen: 3 st
Värmelägen: 4 st
Sladdlängd: 2,9 m
Tillbehör: Diffuser, Fönmunstycke
Funktioner: Joniseringsfunktion, Kalluftsfunktion

 • Snygg, exklusiv design
 • Snabb och effektiv
 • Mycket tystlåten hårfön
 • Hela 4 värmelägen
 • Saknar upphängningsögla

Dyson Supersonic är en omtalad hårfön och den ultimata gåvan till dig själv om du vill styla ditt hår med stil. Hårfönen är framförallt känd för sin tysta motor, du kommer knappt att höra när hårtorken är igång jämfört med andra modeller.

Att hårtorken är så pass tystgående beror på att motorn som är placerad i handtaget snurrar på en icke hörbar frekvens. Motorn skyddas dessutom av en gummianordning, vilket minskar ljudet maximalt. Det är alltså behagligt tyst att föna håret med en Dyson Supersonic.

Passar alla hårtyper

Denna hårtork har lägst effekt av alla hårfönar i testet med sina 1600 W. Det är dock inget du märker av med det kontrollerade luftflödet som har en riktigt hög hastighet. Med tre hastighetslägen och hela fyra värmelägen, flest av alla i testet, så kan du verkligen styra över din hårföning med Dyson Supersonic. Det är perfekt för dig som vill forma fina frisyrer oavsett vilken hårtyp du har.

Du behöver dock inte oroa dig för att det ska bli för varmt på något av värmelägena. Fönen mäter nämligen lufttemperaturen 40 gånger per sekund för att få exakt rätt värme med sin så kallade intelligenta värmekontroll. På så sätt skyddas ditt hår mot en allt för varm luftström.

Hårfön med tydlig premiumkänsla

Något som utmärker Dyson Supersonic är givetvis den eleganta designen som ger en omedelbar premiumkänsla. Det här är en hårfön som du verkligen kommer njuta av att använda under veckans alla dagar.

Om du känner för att lägga lite extra pengar på din hårfön, då är det en Dyson Supersonic som är det självklara valet. Här får du verkligen mer för pengarna och ingenting har tummats på när hårfönen har formgivits. Kvalitén är imponerande och denna hårfön kommer du att kunna slita med hälsan. Det enda denna fantastiskt vackra och behändiga hårfön saknar är en upphängningsögla, men det är inget som drar ner betyget. Det här är en hårfön med det lilla extra och du får med två stycken tillbehör att föna håret med. Dels ett fönmunstycke och dels en diffuser om du vill skapa en lockig frisyr. Sladdlängden är på 2,9 meter vilket är mycket bra. Med en lång sladd så kan du stå framför spegeln och föna håret trots att eluttaget sitter på andra sidan rummet. Du kan dessutom komplettera hårfönen med en rad olika stylingverktyg om du vill ta din Dyson till nästa nivå.

GHD Helios

GHD Helios

Effekt: 2200 W
Hastighetslägen: 2 st
Värmelägen: 2 st
Sladdlängd: 3 m
Tillbehör: Fönmunstycke
Funktioner: Joniseringsfunktion, Kalluftsfunktion, Upphängningsögla

 • Aeroprecis-teknik för exakt styling
 • Ergonomisk design
 • Konturerat fönmunstycke ingår
 • Stilren design
 • Diffuser ingår inte

GHD Helios är ett riktigt bra alternativ och imponerade stort i vårt test. Det här är en lätthanterlig hårtork som ligger lätt i handen och inte tynger ner handleden, allt tack vare den ergonomiska designen och lätta vikten. Det är en professionell hårtork för alla som drömmer om att kunna föna och forma fram en snygg frisyr under veckans alla dagar.

GHD Helios är dessutom en av märkets nyaste hårtorkar och är byggd med kvalitativa material och all den senast utvecklade tekniken.

Imponerande torkning

Med GHD Helios får du en ultrakraftig torkning med det snabba luftflödet. Hårfönseffekten och lufthastigheten är på hela 120 km/h och det koncentrerade luftflödet gör det enkelt att forma håret. Hårtorken använder GHD:s Aeroprecis-teknik som skapar ett aerodynamiskt luftflöde.

Den snabba lufthastigheten gör det enkelt att torka håret på bara några minuter, oavsett hur långt eller tjockt hår du har. Vårt test visar att håret torkar på ett kick när du använder GHD Helios på det högsta värmeläget och den snabbaste hastigheten. Detta är alltså en bra hårfön för dig som har både kort, axellångt och långt hår.

Hårtorken har en borstfri motor på 2200 W som inte är allt för högljudd när den är igång. Motorn har dessutom en bra livslängd vilket gör hårtorken till en bra investering.

Torrt hår utan friss

Tack vare hårtorkens joniseringsfunktion kan du föna ditt hår torrt utan att få en massa friss. Det ingår ett smalt konturerat fönmunstycke som ger dig ett koncentrerat flöde att torka håret med. Tyvärr ingår det ingen diffuser så det här är ingen hårfön för alla lockiga människor. Fönmunstycket hjälper dig att få ett salongsresultat hemma och användare upplever att håret blir både blankare, slätare och glansigare.

Hårtorken har två hastighetslägen och tre värmelägen, vilket ger dig möjlighet att styra över hur stor effekt du vill använda. En fördel med GHD Helios är dessutom att fönen har en kalluftsfunktion som du kan fixera frisyren med. Du kan enkelt använda hårtorken oavsett var du har hängt upp din spegel. Sladden är nämligen hela tre meter lång så du slipper leta fram en förlängningskabel när du ska föna håret. Du behöver inte heller oroa dig för hårtorkens ljudvolym när du kör den på högsta effekt. Den har nämligen en akustisk systemteknik som dämpar ljudvolymen när fönen används.

Köpråd – att tänka på innan du köper en hårfön

Att köpa en hårfön är inget du bör ta lättvindigt på. Ju mer du läser på om olika hårtorkar och jämför de som finns på marknaden, desto nöjdare kommer du nämligen att bli när du väl har gjort ditt val. Se därför till att jämföra allt från funktioner till design och tillbehör.

Vi har redan gjort en del av jobbet år dig med vårt bäst i test av hårfönar och sållat ut de som vi anser är bäst på marknaden. Dessutom har vi tagit till oss av användares recensioner och åsikter för att hitta de som inte bara låter bra när man läser specifikationerna, utan de som faktiskt presterar bra på olika sorters hår.

Hur hittar jag den bästa hårfönen?

För att du ska hitta den bästa hårfönen för just ditt hår så finns det vissa specifikationer och funktioner du bör hålla utkik efter. Det är även dessa vi har kollat på när vi har arbetat med att utse den bästa hårfönen.

Ha koll på följande när du köper en ny hårfön:
• Vilken effekt har motorn
• Vilka tillbehör i form utav munstycken ingår
• Vilka funktioner finns
• Hur lång är sladden
• Hur många hastighets- och värmelägen finns
• Har hårfönen en kalluftsfunktion för att fixera frisyren

Allt detta kommer att spela roll när du ska använda din nya hårfön. Vårt test visar att det inte är den dyraste hårfönen som automatiskt är bäst. Du kan nämligen hitta en riktigt bra hårfön även om du har en mindre budget.

Eftersom du inte kan köpa hem och testa en rad olika hårfönar så hoppas vi att vårt djupgående test av alla produkter kan hjälpa dig på vägen att finna den bästa hårfönen för just ditt hår. Enligt vår test är Babyliss Pro Digital BA6000E bäst.

Är hög watt viktigt när man köper hårfön?

När det är dags för dig att köpa en ny hårfön kanske du gör som många andra och kikar på effekten som mäts i watt (W). Här är det viktigt att förstå att watt inte är samma sak som prestanda. Det är alltså inte så att en hårfön är bäst bara för att den har högst watt. Det är nämligen minst lika viktigt hur väl hårfönen använder effekten, alltså watten.

Hårtorkar med välutvecklade motorer kan skapa ett riktigt kraftigt lufttryck även med ett lägre wattantal, medan många billigare hårtorkar kräver högre watt för att bli kraftfulla.

Måste en hårtork ha en joniseringsfunktion?


En hårtork måste inte ha en joniseringsfunktion för att blåsa ditt hår torrt. Om du däremot vill ha ett blankt, slätt och glansigt hår utan friss, då bör du investera i en hårfön med joniseringsfunktion.

Joniseringsfunktionen som finns i moderna hårfönar neutraliserar nämligen den elektricitet som kan uppstå i håret när du blåser det torrt. På så sätt slipper du friss och ett hår som står åt alla håll och kanter.

Vilka tillbehör behöver jag?

De allra flesta hårfönar erbjuder två sorters tillbehör: ett fönmunstycke och en diffuser. Fönmunstycket är perfekt för dig som vill föna ditt hår torrt, styla och forma det. De olika hårtorkarnas fönmunstycken kan skilja sig åt i hur smala de är. Ett smalare munstycke ger ett mer riktat luftflöde.

En diffuser däremot används av dig som har lockigt hår och som vill kunna torka håret utan att lockarna blir raka, platta och förlorar sin fina volym.

Blir mitt hår skadat av att använda en hårfön?

Med dagens moderna hårfönar behöver du inte oroa dig för att ditt hår kan ta skada. Du kan använda din fön under veckans alla dagar utan en synlig påverkan på ditt hår.

Alla hårfönar i vårt test har en modern och innovativ teknologi som regelbundet mäter värmen när hårfönen är igång. På så sätt kommer exakt rätt värme som är tillräckligt varm för att torka ditt hår men inte för att skada hårstråets ytskikt.

Tänk på att hålla fönen två-tre decimeter ovanför håret när du torkar det. Du kan dessutom använda en värmespray för att ytterligare skydda håret. Det är en extra stor fördel om du även ska använda andra värmeverktyg för styling, till exempel en plattång.

Källhänvisningar

Babyliss

Dyson